Pati

Medical taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam. De speciale tape activeert het zenuwstelsel en algemeen circulatiesysteem, waardoor de betreffende spieren pezen weer snel herstellen. Medical tape is is rekbaar tot 130-140% van de oorspronkelijke lengte wat vergelijkbaar is met de huid. Medical tape is gericht op drukvermindering van het aangedane gebied en stimulering van een correcte beweging doordat de tape de huid een stukje optilt.

Dit heeft tot gevolg dat er een betere doorbloeding ontstaat. Afvalstoffen worden beter afgevoerd, bouwstoffen worden beter aangevoerd en er is minder druk op de zenuwen. Door de drukvermindering op de zenuwen ontstaat er pijndemping. Ook leidt dit tot verbetering van de lichaamshouding en een sneller herstel van (sport)blessure’s. Men kan 30 tot 70% sneller herstellen dan gebruikelijk. De tape kan dagen blijven zitten waardoor 24 uurs herstel plaatsvind. De tape is hypoallergeen, ademend en vochtbestendig waardoor je ermee kan douchen en zwemmen.

Functies medical tape:

Tarieven

Medical taping biedt diverse mogelijkheden van behandeling. Zo voldoet bij een bepaalde klacht al één tape terwijl bij andere klachten meerdere tapes en mogelijk meerdere constructies nodig zijn. Na de anamnese wordt met u besproken hoe de klacht wordt behandeld. De tape is van het merk Cure Tape Sport en is een veilig latexvrij product met het TÜV kwaliteitskeurmerk.                                                                                               De kosten zullen ongeveer variëren tussen de € 5,00 en € 20,00, afhankelijk van het aantal tapes en behandeltijd.

Sinds kort maak ik gebruik van de dienstverlening van Paul. De service en kwaliteit bij PATI sportmassage staan hoog in het vaandel. Er wordt geluisterd naar je probleem en adequaat en professioneel naar gehandeld. Na een behandeling bij Paul zijn de resultaten direct positief merkbaar. Ik kan Paul zijn dienstverlening dan ook van harte aanbevelen!

J. van de Kamp, Waalwijk

Heeft u vragen?